Hier stellen wij ons voor.

10-01-2021

Hier krijg je een korte omschrijving van de personen die in het team Edsmossen zitten en hier in Zweden wonen. Janneke, geboren in 1981

Een avontuurlijke huismus, die houdt van huiselijkheid, wol, creativiteit, kruidenleer en groenten verbouwen... 

Janneke heeft een aantal modeopleidingen gedaan, cultureel erfgoed gestudeerd en een tijd in Albanie gewoond. 

Zij is de vrouwelijke kracht en verbinding in het team, alsmede de vrouwelijke touch, daar waar de mannen in het team dit missen en aangevuld willen hebben. Een gevoelige vrouw die ik graag in het team zie. Kishan, geboren in 1996

Is een jonge actieve en doorpakkende avonturier met ouders die ook uit dat hout gesneden zijn en heeft twee jaar in Australie gereisd, hij wil niet in het systeem gestopt worden en hunkert naar anders. Hij is bekend met vee en schapen. Hij heeft ervaring  met slachten en heeft wel eens huiden gelooid. Kishan heeft de opleiding ambachtelijk brood en banket gedaan. Na 9 scouting zal vuurtje stoken ook geen probleem zijn voor deze dierenvriend en buitenmens.  Een doorpakker met veel energie en positieve levenskracht die gewoon springt. 
Lucille, geboren in 1968


De ontwikkelaarster van dit project en eigenaar van de locatie,  is een avonturier die meerder dromen heeft verwezenlijkt. Haar  grootste verwezenlijkste droom was alles achterlaten en emigreren met twee jonge zonen, van 16 en 17, en gewoon beginnen met een nieuwe avontuur. 

Zonder nog een huis of baan in Zweden te hebben, is ze er gewoon naartoe gereden. 

Daar is zij begonnen met het opzetten van een alternatief leven.  Haar  jongste zoon heeft in Nederland permacultuur en ecologisch bouwen gestudeerd. Haar oudste zoon een veeteelt- en akkerbouwopleiding gevolgd, 

Ze heeft  een oud huis, garage en anderhalf hectare akker midden in het bos gekocht. Daar bevind zich nog steeds geen drinkwater of riolering. Warmte komt van de houtkachel en stroom is er aanwezig. 
Zij is in september 2019 verhuisd naar een boerderij 3.5 kilometer verderop, en leidt een vergelijkbare leefstijl.   


Robert, geboren in 1999


Robert heeft in Nederland een opleiding permacultuur en een cursus  ecologisch bouwen gevolgd  In Zweden heeft hij op zijn 20ste gestudeerd aan de volkshogeschool in Sveg. HIj heeft daar de opleiding Levande Trä en historiek gedaan. Hij heeft de basistechnieken geleerd voor houtbewerking  met handgereedschap, inclusief scandinavische geschiedenis, cultuur en archeologie omtrent dit onderwerp.  

Hij is creatief en handig met hout en een mes of bijl. Hij woont op Edsmossen sinds 2016, met een hart voor permacultuur, sustainable living en anders leven.


Bart, geboren in 1998 


Bart doet niet mee aan het project maar woont hier wel. 


In deze tijd van Corona, is niets zeker... dus wij wachten af hoe het zich verder ontwikkelt en of we dit gewenst team kunnen gaan vormen. 

Wij, Lucille, Bart en Robert, emigreerden in 2016 naar Zweden.