sv-Bathroom in Nature

25.07.2018

Elke zomer het zelfde liedje. Onze bron, met drinkbaar, maar uitstekend douchewater, staat droog! Dit betekent voor ons dat wij ons elke zomer weer opnieuw wenden tot onze badkamer in de natuur. De rivier die naar het Rottnen gaat. Aldaar hebben wij, ongeveer 4 minuten van ons huis lopen, door onze tuin en het bos..... waar onze boot en kajaks liggen, een wasplaats. 


Lees, een steen waar wij op zitten, of onze ekologische shampoo op wegzetten. Na het insoppen nemen wij dan een plons in het meer. 

Daar worden we ook wel eens vergezeld door dieren. een bever die er zwemt, dassen die er lopen of een Eland die overzwemt! 

Het blijft een avontuur om daar in je niksie heerlijk te badderen als mowgli in de Jungle. Elke keer als ik mijn jongste zoon met zijn lange wilde haren daar zie zwemmen denk ik, jeempie, wat is hij hier op zijn plek. 


Meer dan eens komt hij weer met mooie verhalen terug, over welke dieren hij nu weer gezien heeft en waar hij dichtbij heeft kunnen komen in zijn adamspak, al zwemmend. 

Soms denk ik wel eens, ons leven lijkt wel een film. Je went eraan, maar ik realiseer mij dat onze leefstijl en de vrijheid die de jongens nu hebben omdat alleen ik het geld verdien, een cadeau van het leven is. 

Er komt vast een dag dat zij op eigen benen staan, ofschoon ze hier met alles helpen en hier zoveel werk is dat die hulp noodzakelijk is. 

Maar voor nu vind ik, in tegenstelling tot vele anderen, dat het oke is dat het nu zo gaat. 

Ik heb geleerd en ervaren dat verveling ook beweging in gang zet. De mens gaat dat doen wat nodig is voor hemzelf, en niet wat moet. Dus het komt vast goed. 

Wij, Lucille, Bart en Robert, emigreerden in 2016 naar Zweden.