sv-Bewustzijn

09.09.2020

Bewustzijn... het is iets dat heel diep van binnen zit en soms / vaak onbereikbaar is door de beslommeringen van de dag. De tijd en rust die het nodig heeft om er bij te komen is er dan niet. Zodra je je hier van bewust wordt kan je jezelf trainen hier op alle momenten van de dag bij te komen. 


Voor mij betekent dit dat ik dan de wereld door andere ogen zie, namelijk die van het voelen, mijn innerlijke zien. 


Toch vind ik het heerlijk om een plek voor mijzelf te hebben, waar de energie van anderen niet rondhangt, en mij verstoord in mijn ZIJN. 


Want de buitenwereld kan mijn denken en voelen aardig verstoren. Soms zo erg dat je niet meer weet of datgeen ik voel vanmij of een anders is.  


Vandaag schrijf ik voor het eerst op mijn blog vanuit onze nieuwe studiekamer. Met mijn eigen energie en creativiteit heb ik daar vorm aangegeven, en wat voelt dat heerlijk. Sinds een jaar woon ik samen met Lars Erik, in zijn huis / boerderij.

Tot en met mijn 51 heb ik altijd mijn eigen huizen gehad, en daarin gewoond. Ik heb nog een boederij, 3.5 km verderop in het bos, mijn zonen 1998 en 1999 zijn daar blijven wonen. Ik ben bij een geweldige man ingetrokken, omdat hij vastzit aan zijn stek. 


Het is behoorlijk hard werken om je thuis te voelen op een stek waar een ander  gezin een bestaan heeft gehad voor 18 jaar. Opeens kom je daar met jouw energie een leeggevallen plek opvullen.. Een plek waar iedereen zijn eigen plek had, waar gewoonten en structuren al aanwezig waren. Dit in een andere cultuur met een andere taal.

De natuur helpt mij wel enorm alsmede de man die in mijn hart zit. Hij is een echt natuurmens en ik bewonder hem enorm.

Eergisteren zijn we Kanterellen gaan zoeken, hij heeft er een neus voor... en gisterenavond maakte hij smörgås Kantarel... heerlijk! 


Dat was een behoorlijk leerproces voor mij. Voor mij gold dat ik vooral ook moet veranderen hier, inrichting, kleuren etc, en moet creëren om ook mijn energie hier te mogen laten ZIJN.

Gisteren heb ik een kamer die diende als logeerkamer met eigenlijk alleen maar een oude tv en oude slaapbank, omgetoverd tot relax en studiekamer.


 

Wij, Lucille, Bart en Robert, emigreerden in 2016 naar Zweden.