sv-De intrede van de herfst

03.09.2018

Met het vertrek van de zomer is ook onze gast Bart Hellings vertrokken. Een jonge fotograaf die op de fiets door Scandinavie trekt! Op zoek naar? Legt hij vast wat hij tegenkomt en ik persoonlijk ben onder de indruk van de sferen die hij vast weet te leggen. 


5 dagen is hij hier geweest en hij genoot van ons zelf gebouwde hutje voor toevallige voorbijgangers die Back to Basic willen overnachten. 


Onze BTB hut is in overleg gratis te gebruiken voor een korte tijd, 2 a 3 nachten. De voorwaarden en regels bespreken wij met de persoon die hier zijn intrede doet.


Bart maakt erg mooie foto's en hij heeft een droom te verwezenlijke die hij ook nog vastgeld op foto. Zijn reis is er één die wij ook gemaakt hebben. De reis naar vrijheid, losmakend van het vaak verstikkende systeem. Een reis die hunkert naar minder geld om zo andere mogelijkheden te zien en te creeren. Een reis die mooie momenten en mensen op je pad brengt, mits je durft te bewegen. 

Zo mooi om te zien hoe de ene amateurfotograaf een andere op ons pad brengt. 


De herfst is begonnen en het plaatje dat Bart Hellings van de hut had geschoten geeft voor mij de sfeer van de donkere dagen hier weer. 

Inmiddels zijn wij ons aan het voorbereiden op het houden van schapen. We zijn aan het verblijf begonnen en hebben bepaald waar ze komen. De wijze van afrastering hebben we inmiddels uitgekozen en hoe we het willen gaan doen. 

Ook schapenrassen komen nu voorbij. Vlees en wol zijn voor ons prioriteit 1. We creeren nu een mogelijkheid om ze te houden en zodra ik meer zicht heb op redelijk regelmatige inkomsten gaan we over tot aanschaf. Want er komt best veel kijken bij het houden van schapen. 

Ook varkens staan op ons lijstje om te gaan houden, voor het vlees en om de tuin om te wroeten. 

Het begint al aardig op een kleine boerderij te lijken. De tuin wordt inmiddels winterklaar gemaakt en ik ben trots op onze tuin.  Het is een soort van kunst tuin aan het worden, het stroomt in mijn hoofd, ik heb er zo n zin in. Deze winter lekker veel werken en geld verdienen om dat te kopen wat we nodig hebben, en dat zal vooral werk materiaal zijn om te bouwen en om een tuin te verbouwen. 

Wij, Lucille, Bart en Robert, emigreerden in 2016 naar Zweden.