sv-Het kriebelt.

27.02.2019
Foto van vorig jaar.
Foto van vorig jaar.

Het kriebelt... de zon schijnt... het is heerlijk weer. De schapen lopen sinds gisteren weer buiten, weliswaar in de sneeuw maar ze lopen buiten. 

We zetten ze vanaf de schemer nog wel binnen want gisteren heeft Bart een enorme wolf in de weilanden bij Bråsstorp gezien, waar Robert en ik meestal met de honden ingaan om ze los te laten lopen, nu maar niet doen dan. 

De wolf was de dag ervoor door de man gezien waar Bart Hellings mijn kipjes heeft gekocht. Die man woont ong een km van Ski Sunne vandaan. En op 23 februari is er een eenzame wolf gezien bij Arvika. Het zou mij niet verbazen als dat dezelfde wolf is, want ze lopen er veel. 

Maar het kriebelt, het voorjaar lijkt er toch aan te komen ondanks dat er toch een beetje sneeuw en nog wat dagen flinke nachtvorst is voorspeld. 

Vandaag heb ik de drie vachten die ik nog van Ola Ekblom had liggen uit de zakken gepakt en gekeken of ik er nog iets van kon maken. 

Er ligt een vacht klaar die gemaakt is met 2 kleuren van 2 schapen. Dat is voor het eerst dat ik dit doe. Jammer genoeg had ik niet genoeg kaardvlies, dus maandag mag ik de kaardmachine halen. 

Ik zal voor de zekerheid  ook maar geld meenemen naar het fårfest, wie weet kan ik daar voor een prikkie kaardvlies kopen. 

Het vuur brandde al.. maar helaas, te weinig kaardvlies. De vacht is zo groot dat ik hem op de grote picknick tafel heb moeten leggen. Daar wacht hij nu, goedlegd, onder plastic met een plaat erop, te wachten. 

Morgen gaan Bart en ik naar Kil, naar het Fårfest. Daar zien we mogelijk Fiona en Inge van de Gotlandfarm, ook nog even, want zij gaan ook op zaterdag. 

Zondag ga ik er werken. 

Vandaag heb ik geen foto's gemaakt van mijn activiteit, maar zal kijken of ik morgen of vanavond nog wat foto's kan maken zodat er beeld bij de tekst is. 


Wij, Lucille, Bart en Robert, emigreerden in 2016 naar Zweden.