sv-Kwalitatief uiterst teleurstellend.

20.02.2019

En ik bedoel dan de de afkorting.. Gisterenavond, na mijn werk om 22.00 uur, reed ik weg van het parkeerterrein. De weg was weer besneeuwd, en de weg die daarna kwam was nog hard en bobbelig van het ijs. 

De auto trilde en maakte een onbekend geluid. Maar niets verontrustends dacht ik. Tot ik op de E45 kwam. De weg was daar sneeuw en ijsvrij en toch trilde de auto. Potjandozie dacht ik, een lekke band. Bij Selma Spa Hotel zette ik mijn auto aan de kant en inspecteerde mijn banden. Niets. Vreemd. Ik reed verder en zag dat er een text oplichtte op mijn dashboard. " langzaam rijden of opschakelen" Huh, die text zie ik voor het eerst. Toen ik de banden inspecteerde viel mij wel op dat de auto stonk. 

OMG, ik kan dit niet gebruiken een auto die mij of heel veel geld gaat kosten of op punt staat te overlijden. Voorzichtig rijd ik toch naar huis, het bos in. Het laatste huis voordat ons huis komt is van de buurman, Patrik, een rallycoureur. Hij renoveert zijn eigen auto's en heeft een garage aan huis dat bijna zijn slaapkamer is. Zij huis is donker, hij zal er morgen vroeg uit moeten weer. Chips. Nerveus voor de status van mijn auto rijd ik verder. Wanneer ik zijn garage voorbij rijd zie ik daar licht binnen. Ik trap op mijn rem, want Patrik is kennelijk nog aan het sleutelen. Er staat harde muziek aan binnen, hij hoort en ziet mij niet binnenkomen. Met zijn lashelm nog op zijn hoofd zit hij aan een werktafel. 

Afijn, hij schrikt, is verbaasd en komt natuurlijk zoals altijd mee naar buiten om naar de auto te kijken. Ai, niet oke, kan van alles zijn zegt hij. Hij kan nog 10 kee de staat heen en weer, of 500 mtr verder stoppen. Dat laatste hoop ik niet want dat is midden in het donkere bos nu en ik moet mogen om 7 uur al op mijn werk zijn. 

Bah.. wat een ... auto. 

We spreken af dat ik de auto vroeg in de ochtend probeer te starten, lukt dit niet dan mag ik Patrik wakker bellen en krijg ik een lift naar Sunne. Hij heeft naar een vriend gebeld met een "verkstad" (autogarage) en daar kan mijn auto uitgelezen worden. 

Ik ben vanochtend met mijn rammelbak gewoon op mijn werk gearriveerd en na mijn werk naar de garage gereden. Daar werd ik gelijk geholpen, er was een zuiger / cylinder, weet ik veel, stuk. Een ding van bijna 100 euro. Ze hebben hem er snel ingezet, mijn knipperlicht nog even vervangen want die was ook stuk.. en voor 115 euro mocht ik weer blij naar huis. Bizar! contacten zijn kennelijk zo belangrijk, ik betaalde dus alleen de btw en was weer blij... 

Zo blij met mijn buurman en zijn autovrienden. Hoe kan ik hem toch iets terug doen. 

Morgen werk ik weer bij LSS en daarna een dag vrij.. Nog twee nachtdiensten een bijeenkomst in Kil en het is weer Maart. En die begint leuk voor mij, met een schapenfeest waar ik ook als vrijwilliger ga werken. 


Weltrusten. Wij, Lucille, Bart en Robert, emigreerden in 2016 naar Zweden.