sv-Nog drie dagen ...

23.02.2019

De foto slaat nergens op, maar ik wist even niet welke foto wel te plaatsen, dus maar een foto van 2 weken terug.. teveel sneeuw... Inmiddels dooit het overdag en vriest het nog maar -1 tot -3 in de nachten... 

Nog maar drie dagen en ik moet mijn schoolopdracht ingeleverd hebben. Ik heb al wel wat gedaan... maar heb nog veel te doen. 

Oi.. ik heb weer dat gevoel van toen ik op de Mavo zat, alles overschreef onder het fietsenhok, en leerde op de avond voor mijn toets of examen. Mijn vader zei, toen ik mijn examen op die school met goede cijfers haalde, die heeft ze gekregen, want ze heeft ze niet verdiend. 

Dat van dat overschrijven onder het fietsenhok wist hij niet, dat heb ik pas bekend op zijn begrafenis.. en nog veel meer. Zo ook mijn broertje en zusje.. vele bekentenissen.  De buurvrouw zei later tegen mijn moeder, het leek wel een biechtstoel die dag en moest lachen. Natuurlijk bekende wij met humor, mijn vader zag wat af, in de goede zin want we zijn allemaal goed terechtgekomen met goede banen en ene goed leven. Ofschoon mijn broerjte op 48 jarige leeftijd, en vrouw en twee kinderen achterliet, is overleden aan longkanker, twee maanden voordat ik emigreerde. 

Maar nog drie dagen en dan moet ik alles ingeleverd hebben. Waar wacht ik op? Geen idee, wacht ik op die druk die komen gaat, die mij weer in een volgende versnelling moet zetten? 
De jongste loopt zo naar Sunne, de oudste ligt nog in zijn hut. Ik ga zo maar eens leren. Het is ochtend, fris, nog steeds wit buiten.


Wij, Lucille, Bart en Robert, emigreerden in 2016 naar Zweden.